Antep fıstıklı sarma

Yazar: Unknown Tarih: 09:52 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap



fistikli_sarma_1Baklava, sarma gibi tatlı mamuller ile arası iyi olan kişiler için antep fıstıklı sarma yapılışını anlatacağız. Bu enfes lezzeti sizlerde evinizde yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka

500 gr toz antep fıstığı

150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)

Şerbeti için

2.5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 limonun suyu

Yapılışı

Şerbet için tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Tezgaha 3 baklavalık yufkayı üst üste yayın. üzerine toz antep fıstığı serpin. çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. İstediğiniz büyüklüklerde kesin. üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın.

Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
Antep , antep fıstıklı tatlı yapılışı , fıstıklı , fıstıklı sarma tarifi


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder