Çilekli jöleli pasta tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 03:52 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap



30052009006rgaHanımlar biliyoruz sizin aranız tatlı ve pastalar ile pek yok! Fakat bu şekildeki bir pastaya çocuklarınız hayır diyemez. Akşam yemeğinin ardından enfes kreması ile birlikte servis edin çocuklarınızı sevindirin! Çilekli jöleli pasta tarifi yapımı konusunda pek zorlanacağınızı sanmıyorum. Daha önce pasta yapmış ve küçük bir tecrübeye sahip kadın rahatlıkla Çilekli jöleli pasta tarifini yapabilir.

Malzemeler

Kek için
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için
Yarım su bardağı un
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için
500 gr çilek
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Çilekli jöleli pasta tarifi:
Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını sos tenceresine alın. Nişastayı su ile inceltip çileğe ekleyin. Şeker ve vanilyayı da ilave edip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baton kek kalıbına streç film serin ve sosu doldurun. Derin dondurucuda bekletin. Kek için, yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için, yağ hariç diğer malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp yağı ekleyin ve mutfak robotunda birkaç dakika çırpın. Keki kalıba uygun ölçüde kesip çilekli katın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız sosun yarısını kaşıkla kekin üzerine yayın. Kremayı üzerine doldurup kalan sosu ekleyin ve tekrar bir kat kek ile kapatın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve isteğe göre üzerini süsleyerek servis yapın.

lezzet.com.tr
Çilekli , jöleli , pasta , resimli çilekli pasta tarifi


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder