
Malzemeler:
2 kaşık besel zeytinyağlı margarin (tepeleme ve oda ısısında)
1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç harcı:
Peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Yapılışı:
Yoğurma kabına yoğurt, yumurta, zeytinyağı, margarin alınır. Elle iyice karıştırılır. Karbonat, kabartma tozu ve tuz ilave edilir, karıştırılır. Un azar azar ilave edilir yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır. Elle bastırarak açılır, içine hazırlanan peynirli içten koyulur, kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısı 2-3 çay kaşığı su ile karıştırılıp biraz inceltilir. Poğaçaların üzerine sürülür. Haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
hafif poğaça tarifleri , yağlı poğaça tarifi , Zeytinyağlı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder