Lazer epilasyon acıtır mı?

Yazar: Unknown Tarih: 03:49 Kategori: Yorum: Yorum Yap



Lazer epilasyon acıtır mı, lazer epilasyon hakkında önemli bilgiler.

lazerepilasyon

Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kadınların en merak ettiği konulardan bir tanesi işlem sırasında acı hissedecekleri midir? Çoğu kadın çok acı çekecek olsam bile işlem sonucunda tüylerimden temelli kurtulacağım diye düşünerek her şeye karşı acıya katlanacaklarına karar verip seanslara gidiyorlar. İşleme başlandığı zaman ise lazer epilasyon acı verir mi diye boşuna tasalandıklarını anlıyorlar.

Açıkçası eski dönemlerde cihazların bu kadar ilerlememiş ve geliştirilmemiş olduğundan epilasyon yaptıran kadınların acı çektiği görülmekteydi. Günümüzde ise teknoloji o kadar ilerledi lazer epilasyon cihazları o kadar değişti ki; şimdiki teknolojik cihazlarla acı duymak imkânsız hale geldi. Günümüzde lazer epilasyon yaptıran kadınlara soracak olursanız onlar da lazer epilasyonun acı vermediğini size söyleyeceklerdir. Çoğu kadınlar koltuk altı bölgelerinin seans sırasında hangi arada bittiğini bile anlamazlar. Bacak bölgesine geçildiği zaman en fazla sivrisinek ısırıyormuş gibi bir acı hissedeceksinizdir. Lazer epilasyonda az bir ısının dışında işlem uygulanırken acı duymak mümkün değildir.

Genelleme yaparak konuşuyoruz ama bir yandan da ağrı eşiği düşük olan kişileri unutmamamız lazım. Normal bir insan hiçbir şey hissetmezken ağrı eşiği düşük olan bir kişi lazer epilasyonda acı hissedebiliyor. Bu durumlarda kişiye lazer epilasyon öncesi acı hissetmemesi veya acıyı azaltmak için krem sürülebilmektedir. Cildi daha hassas ve aynı zamanda ağrı eşiği düşük olan kişilerde uzmanların lokal anestezi uygulayarak kişinin epilasyon sırasında acı duymasını engellediklerini görmekteyiz.

Ön yargıda bulunup lazer epilasyona gelirken acı çekeceğinizi düşünmeyin. Uzmanınız siz acı duymayasınız diye elinden geleni yapacaktır. Son teknolojik cihazların başlarının soğutmalı üretildiğini söyleyerek acı yerine sıcaklık hissedeceğinizi belirtebiliriz.



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder