Ispanaklı tepsi böreği tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 10:52 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap



Ispanaklı-Tepsi-BöreğiBayanlar evde tepsi böreği yapmak zor iştir! Fakat aşağıda vereceğimiz tarif ile ıspanaklı tepsi böreğini en kolay şekilde yapmanıza yardımcı olacağız. Üstelik videolu anlatımımızda mevcuttur.

5-6 kişilik
Ocakta orta ateşte 10-15 dakika (ıspanağın pişme süresi)
180 (derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika

Malzemeler:
1 kilogram yufka (6 adet),
750 gram ıspanak,
2 adet yumurta,
1 adet soğan,
1 su bardağı soğuk süt,
100 gr. rendelenmiş beyaz peynir,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 çorba kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı karabiber.

Ispanaklı tepsi böreği yapılışı
1- Bir tavaya yarım su bardağı sıvı yağ koyun ve yağın yanmamasına dikkat ederek kızdırın. Piyaz şeklinde doğradığınız 1 adet soğanı tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. 750 gram ıspanağı ince ince doğrayın. Doğradığınız ıspanağı, soğanlarla birlikte kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı karabiberi serpiştirin ve iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın ve yaptığınız harcı soğutun. Soğuyan harcın içine rendelenmiş 1 kase dolusu yani yaklaşık 100 gram beyaz peyniri ilave edin ve karıştırın.
2- Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. 1 adet yufkayı tepsinin tabanına serin. Ayn bir kaba 1 bardak soğuk süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta koyun. Kabın içindeki malzemeleri çırpma teli ya da mikserle iyice çırpın. Bu sosu bir fırça yardımıyla serdiğiniz ilk kat yufkanın üzerine iyice sürün. Diğer yufkayı ikiye bölerek tepsinin içine yerleştirin ve soslama işlemine devam edin. Yufkaların yarışma kadar aynı işlemi uygulayın ve yufkaları tepsiye ikiye bölerek yayın. Yufkaların orta kısmına gelince önceden pişirdiğiniz ıspanağı tepsinin üzerine iyice yaydırarak koyun. Üzerine daha önce yaptığınız gibi yufkaları ikiye bölerek koyun ve her katma sosu sürün. Yufkaları kapatırken yufkaların üzerine sosu tekrar sürün.
3- Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerinin kızarmasını aralarda kontrol ederek pişirin. Yeterince kabardığına ve kızardığına emin olduktan sonra fırının kapağını açarak bir süre bekletin ve sıcak olarak servis yapın.
böreği , Ispanaklı , tepsi


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder