Tuffahiye tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 21:52 Kategori: Yorum: Yorum Yap



tuffahiye tarifiOsmanlı mutfağından tuffahiye tarifini denediniz mi?

Tuffahiye malzemeleri


6 kuzu incik
1 soğan
100 gr tereyağı
1.5 su bardağı elma suyu (ekşi)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı un
Yarım çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Tuffahiye hazırlanışı


Etlerin üzerine karabiber, tarçın ve zencefil serpip elinizle ovun. Buzdolabında 1 gece bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Elma suyunu ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu su ile çözdürüp yemeğin suyu ile karıştırın ve 5-6 dakika pişirmeye devam edin. İncikleri servis tabağına yerleştirip sosunu üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Tuffahiye


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder