Fırında somon tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 23:52 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap



firindadereotluYumuşacık ve enfes bir lezzete sahip olan somon balığı kış mevsiminde tüketilmesi gereken balık çeşitlerinin en başında geliyor! Üstelik diğer balık ürünlerindeki gibi kılçık ayıklama derdiniz de yok!

Malzemeler:

• 1 kilo somon fileto
• 1 adet patates
• 1 adet soğan
• Bol sarımsak
• 1 adet domates
• 1 adet kabak
• 1 adet havuç
• Dereotu
• Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Sebzeleri dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp 180 dereceki fırına verin. (Daha önceden fırının içine buhar yapması için bir kapta su koyun). 15 Dakika sonra domates rendeleyip sarımsak ve somon balığı ile birlikte sebzelerin üzerine ekleyin. 1 Çay bardağı su ekleyerek balıkların üzerini folyo ile kapatın. Yeniden fırına verin. 15 dakika sonra çıkartıp servis yapın.
Fırında , somon , somon balığı nasıl pişirilir , somon tarifi


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder